Eeuwigheidspasteitjes

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram gemalen kipfilet
  • ½ geklopt ei
  • 2 eetlepels bloem
  • zout naar smaak
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 50 gram bloem
  • 6 dl dashi of kippenbouillon
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel saké of droge sherry

Instructies

  • Meng het vlees, 2 eetlepels bloem, de gember en zout goed door elkaar en
  • verdeel het mengsel in 10 porties.
  • Bestuif de handen licht met bloem en maak van het mengsel kleine platte
  • koekjes.
  • Wentel de koekjes door bloem met een snufje zout.
  • Maak met de botte kant van een mes een ruitvormig patroon in de koekjes.
  • Vermeng de rest van de ingrediënten in een grote bakpan en breng ze aan de
  • kook.
  • Doe de koekjes erin, met het ruitpatroon naar boven.
  • Schep het kookvocht over de koekjes en laat ze 3-4 minuten zacht sudderen.
  • Keer ze en laat ze nog 5-6 minuten sudderen.
  • Keer ze nogmaals en laat ze 2 minuten doorkoken, terwijl u het kookvocht
  • over de koekjes schept.
  • Doe de koekjes over op borden en lepel er wat van het vocht over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan