Ei in gehakt

Aller Hande 1996
Porties: 4 persoon
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 g braadworst
  • 2 theelepel worchestershiresaus Heinz,
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels paneermeel
  • frituurvet olie,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • 4 Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder water afspoelen, pellen en laten afkoelen.
  • Vel van braadworsten openknippen en vlees in kom doen.
  • Worcestershiresaus erdoor mengen.
  • Gehakt in 4 stukken verdelen en platdrukken.
  • In diep bord bloem, zout en peper mengen.
  • Gekookte eieren door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
  • Op elk stuk gehakt 1 ei leggen.
  • Gehakt rond ei vouwen en met vochtige hand tot gladde bal vormen.
  • In diep bord laatste ei loskloppen.
  • Op plat bord paneermeel strooien.
  • Gehaktballen eerst door ei, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel.

BEREIDEN:

  • Frituurvet verhitten tot 175 °C.
  • Gehaktballen in ca. 4 á 5 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Serveren met broccoli en krielaardappeltjes.

Voedingswaarden

Calories: 405 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 19 g | Vet: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Vlees