Ei in gehakt
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- 4 Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Onder water afspoelen, pellen en laten afkoelen.
- Vel van braadworsten openknippen en vlees in kom doen.
- Worcestershiresaus erdoor mengen.
- Gehakt in 4 stukken verdelen en platdrukken.
- In diep bord bloem, zout en peper mengen.
- Gekookte eieren door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
- Op elk stuk gehakt 1 ei leggen.
- Gehakt rond ei vouwen en met vochtige hand tot gladde bal vormen.
- In diep bord laatste ei loskloppen.
- Op plat bord paneermeel strooien.
- Gehaktballen eerst door ei, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel.
BEREIDEN:
- Frituurvet verhitten tot 175 °C.
- Gehaktballen in ca. 4 á 5 minuten goudbruin en gaar frituren.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- Serveren met broccoli en krielaardappeltjes.
Voedingswaarden
Calories: 405 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 19 g | Vet: 33 g