Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ei in gehakt
Aller Hande 1996
Porties:
4
persoon
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
5
eieren
▢
250
g
braadworst
▢
2
theelepel
worchestershiresaus
Heinz,
▢
1
eetlepel
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
5
eetlepels
paneermeel
▢
frituurvet
olie,
Instructies
VOORBEREIDEN:
4 Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder water afspoelen, pellen en laten afkoelen.
Vel van braadworsten openknippen en vlees in kom doen.
Worcestershiresaus erdoor mengen.
Gehakt in 4 stukken verdelen en platdrukken.
In diep bord bloem, zout en peper mengen.
Gekookte eieren door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
Op elk stuk gehakt 1 ei leggen.
Gehakt rond ei vouwen en met vochtige hand tot gladde bal vormen.
In diep bord laatste ei loskloppen.
Op plat bord paneermeel strooien.
Gehaktballen eerst door ei, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel.
BEREIDEN:
Frituurvet verhitten tot 175 °C.
Gehaktballen in ca. 4 á 5 minuten goudbruin en gaar frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Serveren met broccoli en krielaardappeltjes.
Voedingswaarden
Calories:
405
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
19
g
|
Vet:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Vlees