Ei tapenade

Aller Hande 1997
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 12 zwarte olijven zonder pit potje a 160 g, Drossa,
  • 1 sjalotje
  • 3 ansjovisfilet in olie blikje á netto 48 g. Deep Blue,
  • 1 eetlepel(s) kappertjes potje 60 g, Royal Mail,
  • 1 eetlepel(s) gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel(s) olijfolie,
  • cayenne peper

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Intussen olijven in kleine stukjes snijden.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Ansjovisfilets kleinsnijden.
  • In schaaltje sjalotje, olijven, kappertjes en ansjovis door elkaar scheppen.
  • Provençaalse kruiden en olie erdoor mengen.
  • Eieren pellen en in kleine stukjes snijden.
  • Door tapenade scheppen, tapenade op smaak brengen met (cayenne)peper.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met toast of stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Ei / Hapjes / Koude Hapjes / Vis