Eieren in een potje 3
AllerHande april 2003
Equipment
- kommetje
- Braadslede (of grote ovenschaal)
Ingrediënten
- ½ zakje verse bieslook à 20 g
- ½ zakje verse basilicum à 15 g
- 8 eetlepel(s) slagroom
- 4 grote eieren L
- 4 eetlepel(s) geraspte belegen kaas
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Boven kommetje bieslook heel fijn knippen.
- Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
- In elk souffléschaaltje 1 eetlepel slagroom scheppen.
- Helft van verse kruiden over schaaltjes verdelen.
- Zout en peper erover strooien.
- Boven elk schaaltje 1 ei breken.
- Op elk ei weer 1 eetlepel slagroom scheppen.
- Rest van bieslook en basilicum erover verdelen.
- Kaas, zout en peper over schaaltjes strooien.
- Braadslede (of grote ovenschaal) tot helft vullen met heet water.
- Schaaltjes in braadslede zetten.
- Braadslede op rooster in midden van oven zetten en eieren in ca. 15 minuten laten stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.