Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eieren in een potje 3
AllerHande april 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
kommetje
Braadslede (of grote ovenschaal)
Ingrediënten
▢
½
zakje
verse bieslook
à 20 g
▢
½
zakje
verse basilicum
à 15 g
▢
8
eetlepel(s)
slagroom
▢
4
grote
eieren
L
▢
4
eetlepel(s)
geraspte belegen kaas
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Boven kommetje bieslook heel fijn knippen.
Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
In elk souffléschaaltje 1 eetlepel slagroom scheppen.
Helft van verse kruiden over schaaltjes verdelen.
Zout en peper erover strooien.
Boven elk schaaltje 1 ei breken.
Op elk ei weer 1 eetlepel slagroom scheppen.
Rest van bieslook en basilicum erover verdelen.
Kaas, zout en peper over schaaltjes strooien.
Braadslede (of grote ovenschaal) tot helft vullen met heet water.
Schaaltjes in braadslede zetten.
Braadslede op rooster in midden van oven zetten en eieren in ca. 15 minuten laten stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch