Eieren in een potje 3

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje verse bieslook à 20 g
  • ½ zakje verse basilicum à 15 g
  • 8 eetlepel(s) slagroom
  • 4 grote eieren L
  • 4 eetlepel(s) geraspte belegen kaas

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Boven kommetje bieslook heel fijn knippen.
  • Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
  • In elk souffléschaaltje 1 eetlepel slagroom scheppen.
  • Helft van verse kruiden over schaaltjes verdelen.
  • Zout en peper erover strooien.
  • Boven elk schaaltje 1 ei breken.
  • Op elk ei weer 1 eetlepel slagroom scheppen.
  • Rest van bieslook en basilicum erover verdelen.
  • Kaas, zout en peper over schaaltjes strooien.
  • Braadslede (of grote ovenschaal) tot helft vullen met heet water.
  • Schaaltjes in braadslede zetten.
  • Braadslede op rooster in midden van oven zetten en eieren in ca. 15 minuten laten stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch