Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 eetlepel(s) rode currypasta
- 1 sjalot
- 1 stukje gember van 3 cm.
- limoensap
- 1 teentje knoflook
- 1 olijfolie
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
- ½ blik tomatenblokjes
- zout
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Rasp de gember.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot.
- Voeg de knoflook en de gember toe.
- Giet de bouillon erbij.
- Voeg de currypasta, de tomatenblokjes, een beetje zout, een flinke scheut limoensap, de kokosmelk toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken.
- Pel de eieren.
- Doe de eieren bij de saus zodat deze nog even kunnen opwarmen.
- Serveer met rijst.
- Schep de eieren uit de saus en snijd deze doormidden.
- Leg de halve eieren op de rijst en verdeel er wat saus over.