Eieren in rode currysaus

Eieren in rode currysaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 eetlepel(s) rode currypasta
  • 1 sjalot
  • 1 stukje gember van 3 cm.
  • limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 olijfolie
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon
  • ½ blik tomatenblokjes
  • zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Rasp de gember.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot.
  • Voeg de knoflook en de gember toe.
  • Giet de bouillon erbij.
  • Voeg de currypasta, de tomatenblokjes, een beetje zout, een flinke scheut limoensap, de kokosmelk toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken.
  • Pel de eieren.
  • Doe de eieren bij de saus zodat deze nog even kunnen opwarmen.
  • Serveer met rijst.
  • Schep de eieren uit de saus en snijd deze doormidden.
  • Leg de halve eieren op de rijst en verdeel er wat saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch