Elzasser Bäckerofen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkenspoelet
  • 250 gram lamspoelet
  • 250 gram runderpoelet
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • 500 gram aardappels
  • 25 gram boter
  • zout zwarte peper
  • ½ liter droge witte wijn
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in schijven of grof in blokjes.
  • Pel de knoflook en hak hem fijn.
  • Snijd de peterselie klein.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de uien lichtgeel.
  • Leg de aardappelen, het vlees en de uien in lagen in een ovenschaal en strooi op iedere laag zout en peper, wat knoflook en de peterselie.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet de wijn voorzichtig over het gerecht en leg er de laurier op.
  • Sluit de schaal goed af, schuif hem in de oven en bak het gerecht in 2 1/2 uur rustig gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk