Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Verhit olie in een pan.
Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
Voeg de panklare spitskool toe en bak al omscheppend nog ca.
5 minuten.
Voeg komijnpoeder, chilisaus, gembersiroop en gemalen kokos toe aan het kool-gehaktmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen.
Vet een bakplaat in.
Rol het croissantdeeg uit.
Steek met een glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit het deeg.
Klop het ei los in een kopje en bestrijk de rand van de deeglapjes ermee.
Schep het kool-gehaktmengsel op de ene helft van de deeglapjes.
Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk goed dicht om empanada's te vormen.
Leg de empanada's op de ingevette bakplaat.
Bak de empanada's in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.