Spaanse Empanada's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 zak panklare spitskool 250 g
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel gemalen kokos zakje á 125 g, AH
  • Zout
  • Peper
  • 2 blikken croissantdeeg á 240 g, Danerolles
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Verhit olie in een pan.
  • Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
  • Voeg de panklare spitskool toe en bak al omscheppend nog ca.
  • 5 minuten.
  • Voeg komijnpoeder, chilisaus, gembersiroop en gemalen kokos toe aan het kool-gehaktmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Vet een bakplaat in.
  • Rol het croissantdeeg uit.
  • Steek met een glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit het deeg.
  • Klop het ei los in een kopje en bestrijk de rand van de deeglapjes ermee.
  • Schep het kool-gehaktmengsel op de ene helft van de deeglapjes.
  • Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk goed dicht om empanada's te vormen.
  • Leg de empanada's op de ingevette bakplaat.
  • Bak de empanada's in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer deze smakelijke Spaanse empanada's als warme hapjes op een feestelijke borrel of als bijgerecht bij een tapasavond.
  • Je kunt naar smaak variëren met de vulling, bijvoorbeeld door toevoeging van groenten of kruiden.
  • Serveer de empanada's warm voor de beste smaakbeleving.
 

Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Rundvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje