Spaanse Empanada's
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
- Verhit olie in een pan.
- Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
- Voeg de panklare spitskool toe en bak al omscheppend nog ca.
- 5 minuten.
- Voeg komijnpoeder, chilisaus, gembersiroop en gemalen kokos toe aan het kool-gehaktmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Vet een bakplaat in.
- Rol het croissantdeeg uit.
- Steek met een glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit het deeg.
- Klop het ei los in een kopje en bestrijk de rand van de deeglapjes ermee.
- Schep het kool-gehaktmengsel op de ene helft van de deeglapjes.
- Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk goed dicht om empanada's te vormen.
- Leg de empanada's op de ingevette bakplaat.
- Bak de empanada's in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Notities
- Serveer deze smakelijke Spaanse empanada's als warme hapjes op een feestelijke borrel of als bijgerecht bij een tapasavond.
- Je kunt naar smaak variëren met de vulling, bijvoorbeeld door toevoeging van groenten of kruiden.
- Serveer de empanada's warm voor de beste smaakbeleving.