Engelse cake
Equipment
Ingrediënten
- 200 gr boter of margarine
- 200 gr suiker
- 1 citroen de geraspte schil er van
- 5 eieren
- 150 gr gehakte amandelen
- 400 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 40 gr sukade fijngehakte
- 40 gr oranjesnippers gesneden
- 50 gr rozijnen
- 50 gr krenten
- 2 el rum
Instructies
Voorbereiding:
- Was de krenten en (gele) rozijnen, droog ze af en druppel er de rum over.
- Laat de rum goed intrekken (liefst een nacht laten staan).
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
- Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, citroenrasp en eierdooiers toe.
- Vermeng bloem en bakpoeder en doe het bij de boter.
- Klop tot een mooi glad deeg en meng amandelen, krenten, rozijnen, sukade en snippers erdoor.
- Sla de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het beslag en giet het in een ingevette cakevorm.
- Bak de cake 70-80 minuten.
- Nadat de cake goed is afgekoeld, inpakken in folie en een nacht laten rusten.