Engelse cake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gr boter of margarine
  • 200 gr suiker
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 5 eieren
  • 150 gr gehakte amandelen
  • 400 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gr sukade fijngehakte
  • 40 gr oranjesnippers gesneden
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr krenten
  • 2 el rum

Instructies

Voorbereiding:

  • Was de krenten en (gele) rozijnen, droog ze af en druppel er de rum over.
  • Laat de rum goed intrekken (liefst een nacht laten staan).

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, citroenrasp en eierdooiers toe.
  • Vermeng bloem en bakpoeder en doe het bij de boter.
  • Klop tot een mooi glad deeg en meng amandelen, krenten, rozijnen, sukade en snippers erdoor.
  • Sla de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het beslag en giet het in een ingevette cakevorm.
  • Bak de cake 70-80 minuten.
  • Nadat de cake goed is afgekoeld, inpakken in folie en een nacht laten rusten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Engeland