Engelse kerstcake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram boter
  • 1 geraspte sinaasappel- of citroenschil
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 dessertlepel stroop
  • 4 eieren
  • 1 theelepel amandelessence
  • 100 gram fijngesneden snippers
  • 50-100 gram gekonfijte gesneden kersen
  • 50 gram gesnipperde amandelen of walnoten
  • 1 pot rozijnen op drank (of rozijnen op drank + 3 lepels sherry rum of
  • cognac)
  • 2 theelepels gemengde kruiden

Instructies

  • Doe de amandelessence, de kersen, de snippers en de gemalen noten bij de rozijnen.
  • Zeef het meel en doe het zout en de kruiden erdoor.
  • Roer de geraspte schil door de boter, voeg de suiker toe en meng het goed met een mixer.
  • Klop er de stroop en vervolgens de eieren doorn en mix en klop het geheel goed.
  • Meng er dan geleidelijk ook het meel door en daarna afwisselend de vruchten
  • (kersen, snippers, sherry, etc.) en de rest van het meel tot een lekker ruikende, mooie deegmassa ontstaat.
  • Doe er, als het te droog is, nog een scheutje drank bij.
  • Schep het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakblik en bak de cake op ± 200°C in ± 1 uur gaar.
  • Tip: Bak deze cake bij voorkeur al in november, zodat hij ruimschoots de tijd krijgt om te rijpen'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Engeland
Feestdagen etc Kerst