Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse kerstcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
1
theelepel
zout
▢
200
gram
boter
▢
1
geraspte sinaasappel- of citroenschil
▢
200
gram
bruine suiker
▢
1
dessertlepel stroop
▢
4
eieren
▢
1
theelepel
amandelessence
▢
100
gram
fijngesneden snippers
▢
50-100
gram
gekonfijte gesneden kersen
▢
50
gram
gesnipperde amandelen of walnoten
▢
1
pot
rozijnen op drank (of rozijnen op drank + 3 lepels sherry
rum of
▢
cognac)
▢
2
theelepels
gemengde kruiden
Instructies
Doe de amandelessence, de kersen, de snippers en de gemalen noten bij de rozijnen.
Zeef het meel en doe het zout en de kruiden erdoor.
Roer de geraspte schil door de boter, voeg de suiker toe en meng het goed met een mixer.
Klop er de stroop en vervolgens de eieren doorn en mix en klop het geheel goed.
Meng er dan geleidelijk ook het meel door en daarna afwisselend de vruchten
(kersen, snippers, sherry, etc.) en de rest van het meel tot een lekker ruikende, mooie deegmassa ontstaat.
Doe er, als het te droog is, nog een scheutje drank bij.
Schep het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakblik en bak de cake op ± 200°C in ± 1 uur gaar.
Tip: Bak deze cake bij voorkeur al in november, zodat hij ruimschoots de tijd krijgt om te rijpen'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst