Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg :
- 350 gram gezeefde bloem
- 75 gram spekvet
- 75 gram boter
- snuifje zout
- 3 el koud water
- 1 ei
Voor de vulling :
- 300 gram gaar konijnenvlees bouten, restjes
- 100 g gekookte Meesterlycke ham
- 200 g gekookte erwten en wortelen
- 1 gehakte ui
- 3 eieren
- 1 dl verse room
- versgemalen zwarte peper & zout
Instructies
- Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg.
- Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter).
- Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Meng de ingrediënten voor de vulling.
- Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers
- de randen goed aan en prik in met een vork.
- Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen.
- Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg.
- Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud of warm serveren.