Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 750 g bloem
- 4 grote eieren
- 180 g suiker
- 200 g reuzel
- 40 g verse gecomprimeerde gist
- 1 glas melk ca. 300 ml,
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de melk en verdun de gist daarin.
- Vermeng dit met de helft van de bloem en laat daaruit een homogene massa ontstaan.
- Dek af met plasticfolie en laat rijzen totdat het zich heeft verdubbeld.
- Voeg nu één voor één de eieren toe, en daarna de de rest van het bloem en de suiker.
- Kneed vijf minuten, vorm een bal en laat nog een half uur staan.
- Strek het deeg uit tot het heel dun wordt.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem, leg daar repen op en bestrijk met reuzel.
- Draai vervolgens cirkels met een diameter van 2 centimeter.
- Draai de cirkels in de vorm van 'ensaimadas', zoals in de foto boven.
- Leg de 'ensaimadas' één voor één op ovenschalen bedekt met ovenpapier.
- Hou er genoeg ruimte tussen zodat ze elkaar niet aanraken wanneer ze verder rijzen.
- Laat zo een nacht staan.
- Verwarm de oven voor op 180º C. en bak ze in 15 minuten gaar.
- Bestrooi gul met poedersuiker.