Ensaimadas

Ensaimadas

specialiteit uit de Balearen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g bloem
  • 4 grote eieren
  • 180 g suiker
  • 200 g reuzel
  • 40 g verse gecomprimeerde gist
  • 1 glas melk ca. 300 ml,
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de melk en verdun de gist daarin.
  • Vermeng dit met de helft van de bloem en laat daaruit een homogene massa ontstaan.
  • Dek af met plasticfolie en laat rijzen totdat het zich heeft verdubbeld.
  • Voeg nu één voor één de eieren toe, en daarna de de rest van het bloem en de suiker.
  • Kneed vijf minuten, vorm een bal en laat nog een half uur staan.
  • Strek het deeg uit tot het heel dun wordt.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem, leg daar repen op en bestrijk met reuzel.
  • Draai vervolgens cirkels met een diameter van 2 centimeter.
  • Draai de cirkels in de vorm van 'ensaimadas', zoals in de foto boven.
  • Leg de 'ensaimadas' één voor één op ovenschalen bedekt met ovenpapier.
  • Hou er genoeg ruimte tussen zodat ze elkaar niet aanraken wanneer ze verder rijzen.
  • Laat zo een nacht staan.
  • Verwarm de oven voor op 180º C. en bak ze in 15 minuten gaar.
  • Bestrooi gul met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Gebak
Land van herkomst Spanje