Entrecôte au poivre vert

entrecôte met groene pepers
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dikke entrecôtes
  • zout
  • peper
  • 50 g groene pepers
  • 150 g boter
  • 1 dl witte rum
  • gemberpoeder
  • mosterd
  • ½ dl slagroom
  • tomatenketchup

Instructies

  • Was de groene pepers in koud water, droog ze, doe ze in de mortier en stamp ze tot een pasta.
  • Snij 90 g boter in stukjes en doe die in een kom.
  • Roer de boter tot ze crèmig is en werk er dan de groene peper pasta door, evenals wat gemberpoeder, een lepeltje mosterd en een eetlepel rum.
  • Maak een homogene pasta.
  • Leg de entrecôtes op een schone doek, snij ze open, vul de beurs die ontstaat met de pasta en steek de entrecôtes dicht met borrelprikkers.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de entrecôtes snel bruin.
  • Geef de ene kant 6 minuten en de andere 4.
  • Geef er zout en peper over en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Houd deze warm.
  • Blus de braadboter af met de room en een lepel tomatenketchup, schraap alle aanbaksels los.
  • Geef hier de rest van de rum bij, laat even koken, flambeer en schenk ze al vlammend op de entrecôtes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk