Entrecôte met gebakken krieltjes uit de oven
Ingrediënten
Instructies
- Boen de limoen schoon onder stromend water en snijd hem in partjes.
- Schep de kriel met de limoen, de sjalotten, 2½ eetlepel van de olie en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik.
- Bak de krieltjes in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
- Schep ze tussentijds tweemaal om.
- Schil intussen de wortels met een dunschiller en snijd de wortels in dunne plakjes.
- Kook ze 5 minuten in water met zout en giet ze af.
- Verhit de Mediterrane roerbakolie in een wok en roerbak de wortel met de gember al omscheppend op een hoog vuur beetgaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Gril het vlees in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 5 minuten rosé.
- Serveer het vlees met de krieltjes en de wortel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Duc de Termes, rood, Frankrijk