Entrecôte met gebakken krieltjes uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • limoen
  • 450 g halve kriel met schil
  • 250 g sjalotten gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • peper versgemalen
  • zout
  • 500 g winterwortel
  • 2 eetlepels Mediterrane roerbakolie
  • 2 theelepel gemberkruiden potje à 90 g
  • 4 entrecôtes

Instructies

  • Boen de limoen schoon onder stromend water en snijd hem in partjes.
  • Schep de kriel met de limoen, de sjalotten, 2½ eetlepel van de olie en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik.
  • Bak de krieltjes in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
  • Schep ze tussentijds tweemaal om.
  • Schil intussen de wortels met een dunschiller en snijd de wortels in dunne plakjes.
  • Kook ze 5 minuten in water met zout en giet ze af.
  • Verhit de Mediterrane roerbakolie in een wok en roerbak de wortel met de gember al omscheppend op een hoog vuur beetgaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Gril het vlees in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 5 minuten rosé.
  • Serveer het vlees met de krieltjes en de wortel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Duc de Termes, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Rundvlees / Vlees