Epaule d'agneau à l'estragon

lamsschouder met dragon
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lamsschouder
  • 24 kleine uitjes
  • 3 plakken gerookte ham
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 3 kruidnagels
  • 3 wortels
  • 1 bosje dragon
  • 1 l bouillon
  • dl droge witte wijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Reduceer de bouillon tot 5 dl.
  • Schil de kleine uitjes.
  • Schrap de worteltjes.
  • Was deze en ook de dragon.
  • Snij de worteltjes in plakjes.
  • Reserveer 2 takjes dragon voor de versiering.
  • Verhit de boter in een pan.
  • Sauteer hierin de uitjes regelmatig bruin.
  • Let op dat ze niet gaan vastzitten.
  • Als ze bruin zijn strooien we er de bloem over en laten deze enkele ogenblikken bruin worden.
  • Leg de lapjes gerookte ham op de bodem van een pan.
  • Leg hierop de lamsschouder en voeg er de worteltjes, uitjes de dragon en de kruidnagels bij.
  • Schenk er de bouillon en de witte wijn over.
  • Geef er zout en peper bij.
  • Doe het deksel op de pan en laat het gedurende een uur zachtjes koken.
  • Leg de plakken ham dan op een voorverwarmde dienschaal.
  • Leg hierop de lamsschouder, omring het vlees met de uitjes en worteltjes.
  • Houd de schaal warm.
  • Haal de kruidnagels en de dragon uit de jus, laat deze op hoog vuur wat reduceren en schenk ze over het lamsvlees.
  • Garneer met de gereserveerde takjes dragon en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk