Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g lamsschouder
- 24 kleine uitjes
- 3 plakken gerookte ham
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 3 kruidnagels
- 3 wortels
- 1 bosje dragon
- 1 l bouillon
- 1½ dl droge witte wijn
- zout
- peper
Instructies
- Reduceer de bouillon tot 5 dl.
- Schil de kleine uitjes.
- Schrap de worteltjes.
- Was deze en ook de dragon.
- Snij de worteltjes in plakjes.
- Reserveer 2 takjes dragon voor de versiering.
- Verhit de boter in een pan.
- Sauteer hierin de uitjes regelmatig bruin.
- Let op dat ze niet gaan vastzitten.
- Als ze bruin zijn strooien we er de bloem over en laten deze enkele ogenblikken bruin worden.
- Leg de lapjes gerookte ham op de bodem van een pan.
- Leg hierop de lamsschouder en voeg er de worteltjes, uitjes de dragon en de kruidnagels bij.
- Schenk er de bouillon en de witte wijn over.
- Geef er zout en peper bij.
- Doe het deksel op de pan en laat het gedurende een uur zachtjes koken.
- Leg de plakken ham dan op een voorverwarmde dienschaal.
- Leg hierop de lamsschouder, omring het vlees met de uitjes en worteltjes.
- Houd de schaal warm.
- Haal de kruidnagels en de dragon uit de jus, laat deze op hoog vuur wat reduceren en schenk ze over het lamsvlees.
- Garneer met de gereserveerde takjes dragon en serveer meteen.