Erwtensoep van Voorlichtingsbureau Vlees

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hamschijf
  • 3 spareribs
  • 1 rookworst
  • 1 laurierblaadje
  • ½ eetlepel peperkorrels
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 grote aardappels
  • 1 prei
  • 1 blik doperwten groot
  • ½ bos(jes) bladselderij
  • snufje zout

Instructies

  • Breng in een ruime soeppan 1½ liter water met de Hamschijf, de krabbetjes, het laurierblad, de peperkorrels, zout en bouillonblokjes aan de kook.
  • Laat dit ca. 1,5 uur zachtjes koken.
  • Schil en snijd ondertussen de knolselderij en de aardappels in blokjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Voeg de knolselderij, aardappels, prei en doperwten na 1,5 uur toe.
  • Laat alles nog ca. 15 minuten koken.
  • Voeg dan de rookworst toe en laat alles nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de bladselderij fijn.
  • Haal het laurierblad en de peperkorrels met een schuimspaan uit de soep.
  • Haal de Hamschijf, de krabbetjes en de rookworst uit de soep.
  • Laat even afkoelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of haal door een roerzeef.
  • Verwijder de botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Snijd de worst in plakjes.
  • Voeg het vlees weer toe aan de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep met de bladselderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met roggebrood met boter en katenspek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Varkensvlees / Vlees