Escalopes de veau à la Cubat

kalfslapjes Cubat
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 80 g boter
  • 250 g champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • 0,2 dl slagroom
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil het sjalotje en hak het fijn.
  • Pers de citroen uit.
  • Maak de champignons schoon
  • Hak de champignons fijn en geef er wat citroensap over.
  • Smelt 25 g boter in een pan en sauteer hierin het sjalotje 2 minuten.
  • Voeg er dan de champignons bij, zout en peper en sauteer op heet vuur totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
  • Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 5 minuten aan elke kant.
  • Meng ondertussen de garaspte kaas, de eidooier en de slagroom tot een homogene massa.
  • Leg de kalfslapjes in een ovenvaste schaal,bedek ze met wat het champignonmengsel,
  • daaroverheen wat kaasmengsel en schuif de schaal 15 minuten in een oven van 220 C.
  • Er moet een mooi korstje op komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk