Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes
- 80 g boter
- 1½ kg spinazie
- tomatenketchup
- 2 teentjes knoflook
- olie
- ½ dl witte wijn
- 1 wortel
- 1 ui
- 20 g bloem
- 2½ dl bouillon
- tomatenpuree
- 1 bouquet garni
- 1 dl madera
- zout
- peper
Instructies
- Was de spinazie zorgvuldig.
- Kook ze met aanhangend water en zout gedurende 5 minuten.
- Laat ze goed uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan.
- Schil de knoflook en pers die uit in de olie.
- Geef er de spinazie bij.
- Laat even sauteren onder roeren en voeg dan 1 dl tomatenketchup toe.
- Laat op zacht vuur 30 minuten sudderen.
- Schil ui en wortel.
- Hak de ui fijn en snij de wortel in kleine brunoise.
- Smelt 40 g boter in een pan, voeg ui en wortel erbij en laat het 10 minuten sauteren.
- Geef er de bloem bij, roer ze er door en laat ze kleur krijgen.
- Deglaseer dan met de bouillon en geef er een eetlepel tomatenpuree bij en het bouquet garni.
- Geef er de helft van de madera bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 7 minuten per kant.
- Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
- Deglaseer de braadboter af met de wijn en de rest van de madera, schraap alle aanbaksels goed los en voeg het vocht bij de saus.
- Druk deze door een zeef, verwarm ze nog even, breng ze op smaak met peper en zout en schenk ze over de kalfslapjes.
- Leg de spinazie rondom de kalfslapjes.