Escalopes de veau Créole à l'avocat

Creools kalfsvlees met avocado
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g kalfsnoot
  • 4 avocado's
  • 145 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 dl melk
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • dl rum
  • ½ dl bouillon
  • 1 eidooier
  • 300 g bladerdeeg
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • peper
  • 2 dl slagroom

Instructies

  • Zorg voor een rechthoekig stuk vlees, gesneden uit de noot.
  • Maak van 20 g boter en 20 g bloem door kneden een beurre manié.
  • Schil de uien en snij ze in juliënne.
  • Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes.
  • Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is doe er dan de uien en de wortels in.
  • Leg hier het vlees op, zet het vuur klein en leg de deksel op de pan.
  • Laat het vlees 45 minuten zweten.
  • Smelt 30 g boter in een pan, voeg 30 g bloem toe, maak een blanke roux en verdun deze met de melk en de helft van de slagroom.
  • Laat ze zachtjes, onder roeren, koken totdat er een dikke saus is ontstaan.
  • Geef er zout, peper, wat paprikapoeder en cayennepeper bij.
  • Snij een avocado doormidden, haal het pulp er met een lepel uit, wrijf het door een zeef en voeg er 0,3 dl rum bij.
  • Doe dit mengsel dan bij de saus.
  • Haal dan de deksel van het vlees en flambeer dit met de rest van de rum.
  • Laat het vlees uitlekken en snij het in de lengte in plakken.
  • Plak deze plakken weer aan elkaar met behulp van de avocado compositie.
  • Leg een doek op de werktafel en rol hierop het bladerdeeg uit zodat het groot genoeg is om het vlees te omhullen.
  • Leg het vlees hierop, vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier.
  • Zet het vlees op een met water bevochtigde bakplaat en schuif die 30 minuten in een oven van 200 C.
  • Snij ondertussen de overige avocado's doormidden.
  • Snij het avocadovlees in brunoise.
  • Smelt de rest van de boter in een pan, doe er de brunoise avocado bij en zout en peper.
  • Sauteer ze en schud af en toe met de pan.
  • Deglaseer de pan van het kalfsvlees af met de bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, voeg de rest van de slagroom toe, wat zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Geef er dan bij beetjes, onder kloppen de beurre manié bij.
  • Haal het vlees uit de oven, snij het in plakken, leg de de brunoise avocado bij, passeer de saus en schenk ze over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Suriname