Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g kalfsnoot
- 4 avocado's
- 145 g boter
- 50 g bloem
- 2 dl melk
- 2 uien
- 2 wortels
- 1½ dl rum
- ½ dl bouillon
- 1 eidooier
- 300 g bladerdeeg
- paprikapoeder
- cayennepeper
- zout
- peper
- 2 dl slagroom
Instructies
- Zorg voor een rechthoekig stuk vlees, gesneden uit de noot.
- Maak van 20 g boter en 20 g bloem door kneden een beurre manié.
- Schil de uien en snij ze in juliënne.
- Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes.
- Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is doe er dan de uien en de wortels in.
- Leg hier het vlees op, zet het vuur klein en leg de deksel op de pan.
- Laat het vlees 45 minuten zweten.
- Smelt 30 g boter in een pan, voeg 30 g bloem toe, maak een blanke roux en verdun deze met de melk en de helft van de slagroom.
- Laat ze zachtjes, onder roeren, koken totdat er een dikke saus is ontstaan.
- Geef er zout, peper, wat paprikapoeder en cayennepeper bij.
- Snij een avocado doormidden, haal het pulp er met een lepel uit, wrijf het door een zeef en voeg er 0,3 dl rum bij.
- Doe dit mengsel dan bij de saus.
- Haal dan de deksel van het vlees en flambeer dit met de rest van de rum.
- Laat het vlees uitlekken en snij het in de lengte in plakken.
- Plak deze plakken weer aan elkaar met behulp van de avocado compositie.
- Leg een doek op de werktafel en rol hierop het bladerdeeg uit zodat het groot genoeg is om het vlees te omhullen.
- Leg het vlees hierop, vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.
- Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier.
- Zet het vlees op een met water bevochtigde bakplaat en schuif die 30 minuten in een oven van 200 C.
- Snij ondertussen de overige avocado's doormidden.
- Snij het avocadovlees in brunoise.
- Smelt de rest van de boter in een pan, doe er de brunoise avocado bij en zout en peper.
- Sauteer ze en schud af en toe met de pan.
- Deglaseer de pan van het kalfsvlees af met de bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, voeg de rest van de slagroom toe, wat zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
- Geef er dan bij beetjes, onder kloppen de beurre manié bij.
- Haal het vlees uit de oven, snij het in plakken, leg de de brunoise avocado bij, passeer de saus en schenk ze over het vlees.