Escalopetoostjes Met Rodenbachsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneden escalope
  • 2 sneden gerookt spek
  • 250 gr kampernoelies
  • 1 bosje jonge uitjes of 15 zilveruitjes + 2
  • sjalotten
  • 2 flessen Rodenbach
  • 1 grote koffielepel cassonade bruine suiker
  • 1 beetje witte suiker om de uitjes te glaceren
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • een scheutje azijn
  • boter
  • 4 toostjes
  • peterselie
  • bloem

Instructies

  • Bak de gesneden sjalotten samen met het in reepjes gesneden spek in de boter en laat alles mooi bruinen.
  • Voeg dan de bruine suiker toe en laat die karameliseren.
  • Deglaceer met de azijn en voeg vervolgens de Rodenbach toe.
  • Kruid met peper, zout, tijm en laurier en laat alles zachtjes koken.
  • Bak intussen de kampernoelies bruin.
  • Laat de uitjes in de boter, water en witte suiker uitkoken en laat ze glaceren.
  • Voeg vervolgens de uitjes en de kampernoelies bij de saus en laat alles enige minuten doorkoken.
  • Bak intussen de escalopes en kruid ze.
  • Haal ze uit de pan en voeg het braadvocht bij de saus.
  • Dik lichtjes aan met boter, gemengd met bloem.
  • Bak de toostjes en leg het vlees erop en overgiet alles met de saus.
  • Bestrooi met peterselie en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst België