Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 sneden escalope
- 2 sneden gerookt spek
- 250 gr kampernoelies
- 1 bosje jonge uitjes of 15 zilveruitjes + 2
- sjalotten
- 2 flessen Rodenbach
- 1 grote koffielepel cassonade bruine suiker
- 1 beetje witte suiker om de uitjes te glaceren
- 1 takje tijm
- 1 blaadjes laurier
- peper
- zout
- een scheutje azijn
- boter
- 4 toostjes
- peterselie
- bloem
Instructies
- Bak de gesneden sjalotten samen met het in reepjes gesneden spek in de boter en laat alles mooi bruinen.
- Voeg dan de bruine suiker toe en laat die karameliseren.
- Deglaceer met de azijn en voeg vervolgens de Rodenbach toe.
- Kruid met peper, zout, tijm en laurier en laat alles zachtjes koken.
- Bak intussen de kampernoelies bruin.
- Laat de uitjes in de boter, water en witte suiker uitkoken en laat ze glaceren.
- Voeg vervolgens de uitjes en de kampernoelies bij de saus en laat alles enige minuten doorkoken.
- Bak intussen de escalopes en kruid ze.
- Haal ze uit de pan en voeg het braadvocht bij de saus.
- Dik lichtjes aan met boter, gemengd met bloem.
- Bak de toostjes en leg het vlees erop en overgiet alles met de saus.
- Bestrooi met peterselie en dien op.