Escargots à la Cauderan
wijngaardslakken op de wijze van Claude
Ingrediënten
- 24 escargots
- 75 g rauwe ham
- 10 sjalotjes
- laurier
- 4 eetlepel(s) droge witte wijn
- peterselie
- 75 g boter
- zout
- peper
- 1 snee witbrood
- kippenbouillon
- tijm
Instructies
- Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
- Smelt de boter in een pan en voeg de sjalotjes toe.
- Snij de ham in kleine stukjes en voeg deze toe.
- Laat zachtjes bakken en bruin worden.
- Drenk het witbrood in de wijn en verkruimel het.
- Voeg het brood ook toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg wat bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg, indien nodig, nog wat bouillon toe.
- Leg dan de slakken in de saus en laat nog 10 minuten meewarmen.
- Roer regelmatig.
- Serveer direct.