Escargots à la Cauderan

wijngaardslakken op de wijze van Claude
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de sjalotjes toe.
  • Snij de ham in kleine stukjes en voeg deze toe.
  • Laat zachtjes bakken en bruin worden.
  • Drenk het witbrood in de wijn en verkruimel het.
  • Voeg het brood ook toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg wat bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg, indien nodig, nog wat bouillon toe.
  • Leg dan de slakken in de saus en laat nog 10 minuten meewarmen.
  • Roer regelmatig.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk