Escargots à la Dijonnaise

wijngaardslakken uit Dijon
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 slakken
  • 100 g rundermerg
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g gehakte truffel
  • 100 g boter
  • 4 sjalotjes
  • zout
  • peper
  • bouillonblokje
  • 2 deciliter witte wijn

Instructies

  • Hak de sjalotjes zeer fijn.
  • Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
  • Roer de boter zacht.
  • Pocheer het rundermerg even in wat bouillon van een blokje.
  • Druk door een zeef.
  • Maak een kruidenboter van de zachtgeroerde boter, knoflook, zout, peper, rundermerg en truffel.
  • Voeg ½ dl van de bouillon bij de wijn.
  • Voeg de sjalotjes toe en kook dit in tot 2 cl.
  • Doe dit ingekookte mengsel op de bodem van de slakkenhuizen en leg er een slak in.
  • Vul op met kruidenboter.
  • Zet de slakken in een oven van 160º tot ze goed doorgewarmd zijn.
  • Serveer met vers stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk