Escargots à la Dijonnaise
wijngaardslakken uit Dijon
Ingrediënten
- 24 slakken
- 100 g rundermerg
- 2 teentjes knoflook
- 10 g gehakte truffel
- 100 g boter
- 4 sjalotjes
- zout
- peper
- bouillonblokje
- 2 deciliter witte wijn
Instructies
- Hak de sjalotjes zeer fijn.
- Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
- Roer de boter zacht.
- Pocheer het rundermerg even in wat bouillon van een blokje.
- Druk door een zeef.
- Maak een kruidenboter van de zachtgeroerde boter, knoflook, zout, peper, rundermerg en truffel.
- Voeg ½ dl van de bouillon bij de wijn.
- Voeg de sjalotjes toe en kook dit in tot 2 cl.
- Doe dit ingekookte mengsel op de bodem van de slakkenhuizen en leg er een slak in.
- Vul op met kruidenboter.
- Zet de slakken in een oven van 160º tot ze goed doorgewarmd zijn.
- Serveer met vers stokbrood.