Escargots à la Menetrel
wijngaardslakken op de wijze van Menet
Ingrediënten
- 24 escargots
- 10 g sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 deciliter witte wijn
- paneermeel
- 125 g boter
- 10 g peterselie
- 3 Ansjovis filets
- zout
- peper
Instructies
- Maak eerst een escargotboter: Leg als de ansjovis te zout is een uur in water.
- Hak de sjalotjes, knoflook en peterselie fijn.
- Snij de ansjovis klein.
- Roer de boter zacht en meng de genoemde ingredienten erdoor.
- Voeg zout en peper toe.
- Druk de boter door een zeef.
- Leg in elke schelp een klein nootje van de boter.
- Leg er een slak op en vul de schelp af met de boter.
- Druk deze een beetje aan.
- Leg de schelpen in een platte schaal.
- Schenk wat wijn over de schelpen.
- Bestrooi met paneermeel en zet de schaal 10 minuten in een oven van 200º.
- Serveer direct.