Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 worst vers bereid door uw slager, b.v. Frankfurter Bratwurst, in schijfjes gesneden
- 2 grote aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
- ½ kleine bloemkool in takjes gesneden
- 1 grote ui gehalveerd en in schijven gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst of fijngestampt
- 2 cm gemberwortel verse / fijngestampt (samen met de knoflook)
- 2 tomaten in kubusjes (1 cm) gesneden
- ½ theelepel zeezout bijzouten naar smaak
- 2 eetlepel(s) olie
- een paar twijgjes koriander grof gesneden blaadjes van verse
Kruiden :
- 0.25 theelepel turmeric poeder kurkuma-geelwortel
- 0.75 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel koriander
- 1 eetlepel(s) rode chili pasta
- 1 theelepel garam masala indien helemaal niet voorhanden vervang met : 1/4 teelepel kaneelpoeder, 1/4 teelepel zwarte peper
Instructies
- Doe 1 eetlepel olie in een niet aankleef pan en bak hierin de worst en de ui voor 15 minuten.
- Schuif ui en worst naar de zijkant van de pan.
- Voeg 1 eetlepel olie toe en laat heet worden.
- Voeg de gember, knoflook, rode chili paste (of droge chili) en aardappelen toe en laat 1 minuut bakken binnen de ring van worst en ui, onder voortdurend roeren.
- Doe de tomaten in de pan en meng alles onder elkaar.
- Verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 9 minuten sudderen.
- Voeg dan de bloemkool, zout en overige kruiden toe, verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 6 minuten sudderen.
- Doe het deksel van de pan en sudder eventueel verder indien de aadappelen of bloemkool niet hard genoeg gekookt is.
- Voeg de korianderblaadjes toe, roer nog even om en serveer.