Faisan à la crème

fazant met room
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 1 lap bardeerspek
  • 1 dl port
  • 2 uien
  • 1 bouquet garni
  • 1 wortel
  • 100 g boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • dl slagroom
  • 25 g bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij het afval, zoals hals, maag, lever, hart, vleugeltjes en uiteinden van de poten aan stukjes.
  • Schil de ui en wortel en snij ze in brunoise.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de stukjes afval van de fazant bruin.
  • Voeg de groenten toe, laat die ook kleur krijgen en voeg dan de bloem toe.
  • Als deze ook kleur heeft voegen we de wijn toe en het bouquet garni en laten het zachtjes gedurende 35 minuten koken.
  • Bind het lapje bardeerspek om de fazant zodat de borst bedekt is.
  • Bestrooi de fazant met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een pan.
  • Wanneer ze begint te schuimen, doe er dan de fazant bij, sluit de pan en laat zachtjes smoren.
  • Draai de fazant vaak om.
  • Passeer de saus.
  • U moet ongeveer 1 dl hebben.
  • Haal na een kwartier de deksel van de pan met de fazant.
  • Deze moet nu reeds kleur hebben.
  • Giet het vet af.
  • Deglaceer met de port, geef er de saus en de slagroom bij, zout en peper en laat nog 20 minuten braden onder vaak arroseren.
  • Als de fazant klaar is, haal dan het bardeerspek weg.
  • Snij de fazant in vieren, leg de stukken op een voorverwarmde dienschaal, geef er wat saus over en serveer de rest van de saus in een saucière.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk