Faisan à la Normande

Normandische fazant
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 1 ui
  • 1 worteltje
  • 130 g boter
  • 6 appels
  • dl slagroom
  • 1 glaasje calvados
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil ui en wortel en snij ze in brunoise.
  • Snij de fazant in vier stukken.
  • Snij de hals, de vleugeltjes, de lever en de maag in kleine stukjes.
  • Smelt 30 g boter in een pan, sauteer hierin de stukjes afval van de fazant samen met wortel en ui.
  • Laat ze bruin worden en voeg dan een glas water toe.
  • Breng het aan de kook en laat 30 minuten smoren.
  • Schil de appels.
  • Snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Verwarm 50 g boter in een pan en sauteer hierin gedurende 5 minuten de appels.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • Smelt weer 50 g boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant goed bruin.
  • Geef er dan de calvados bij.
  • Wrijf de saus door een zeef.
  • Geef ze bij de fazant.
  • Haal deze uit de pan en laat de saus bijna volledig reduceren.
  • Voeg dan de slagroom toe en neem de pan van het vuur zodra deze kookt.
  • Doe de helft van de appels op de bodem van een ovenvaste schaal, leg hierop de stukken fazant, daarop weer de rest van de appels.
  • Geef er de room over en bedek de schaal met alufolie.
  • Schuif ze 25 minuten in een oven van 200º C.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk