Faisan Argenteuil

fazant uit Argenteuil
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 4 kippenlevers
  • 2 petits suisses
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • mie de pain
  • 1 dl cognac
  • ¼ l witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 500 g kleine uitjes
  • 1 sjalotje
  • 1 wortel
  • 1 koffielepel dragon
  • 200 g boter
  • 1 kg asperges
  • 4 sneden witbrood
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de petits suisses (roomkaasjes) met zout en peper en de helft van het dragonpoeder, meng de massa goed en bestrijk er de binnenkant van de fazant mee.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de fazant aan alle kanten bruin.
  • Haal de fazant eruit.
  • Giet de boter weg en smelt 40 g boter in dezelfde pan.
  • Geef er de fazant weer bij.
  • Flambeer met de cognac en laat op zacht vuur verder smoren.
  • Schil ondertussen het sjalotje en de wortel.
  • Snij ze in brunoise.
  • Geef ze in de pan en laat ze wat kleur krijgen.
  • Voeg er dan beetje bij beetje de wijn bij en de rest van het dragonpoeder.
  • Sluit de pan en laat zachtjes smoren.
  • Geef af en toe een beetje bouillon erbij.
  • Schil de uitjes.
  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de uitjes gedurende 10 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Smelt 40 g boter in een pan, sauteer hierin de uitjes en als ze kleur krijgen, geef er dan zout en peper over.
  • Doe er een deksel op en laat op zacht vuur gaar worden onder af en toe schudden.
  • Sauteer in 40 g boter 7 minuten de kippelevers, giet ze af en hak ze fijn.
  • Drenk in de mie de pain de melk, knijp het uit en meng met de leverpuree.
  • Breng met zout en peper op smaak, geef er het ei bij. Meng het goed en zet de farce in een kommetje op een pan met kokend water.
  • Schil de asperges en kook ze met ruim gezouten water en een lepeltje suiker in 20 minuten gaar.
  • Giet ze af.
  • Smelt de rest van de boter en geef deze over de asperges.
  • Snij de korsten van het brood en rooster ze.
  • Snij de fazant in stukken.
  • Smeer een laag farce op elke toast, leg hier een stuk fazant op, garneer met uitjes en
  • asperges en schenk er de braadjus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk