Faisan Demidoff

fazant Demidoff
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 2 wortels
  • 1 meiraapje
  • 1 struik bleekselderij
  • 100 g uitjes kleine
  • bloem
  • 1 plak rauwe ham
  • zout
  • peper
  • 1 dl kippebouillon
  • 100 g boter
  • 1 truffel
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

  • Snij de fazant in vier delen.
  • Haal de botten van de fazant weg en snij er de vleugeltjes af.
  • Sauteer dit in 25 g boter bruin.
  • Geef er 20 g bloem bij en laat ook deze bruin worden.
  • Geef er dan de wijn bij en de bouillon en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  • Passeer de saus dan door een zeef.
  • Schil alle groenten.
  • Snij de uien in dunne ringen, de wortels, het meiraapje en de selderij in dunne plakjes.
  • Snij de ham in brunoise.
  • Doe wat bloem in een bord en wentel hier de stukken fazant door.
  • Bestrooi ze met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant snel bruin.
  • Voeg dan de groenten en de ham toe, roer goed, geef er nog wat zout en peper bij, sluit de pan en laat het 30 minuten smoren.
  • Hak de truffel fijn en voeg deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.
  • Leg de stukken fazant op een voorverwarmde schotel, omring ze met de groenten en geef er wat saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk