Falafel
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram gedroogde kikkererwten
- 1 ajuin fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
- 2 eieren
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel koriander
- ¼ theelepel chilipoeder
- peper en zout
Instructies
- Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water, giet ze af en spoel grondig. Breng ze aan de kook in ruim water en laat gedurende 1 uur garen.
- Giet ze af en vang het kookvocht op.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken.
- Pureer de uienmet de kikkererwten en 5 eetlepels van het opgevangen kookvocht.
- Voeg de knoflook, peterselie, citroensap, kruiden en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar.
- Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en druk deze lichtjes plat met de handpalm.
- Wrijf een koekenpan in met een weinig olijfolie en bak hierin de falafel langs beide kanten mooi bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er Harissa of Groene Looksaus bij.