Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Falafel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
gram
gedroogde kikkererwten
▢
1
ajuin
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
fijngehakt
▢
2
eieren
▢
½
theelepel
komijn
▢
½
theelepel
koriander
▢
¼
theelepel
chilipoeder
▢
peper en zout
Instructies
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water, giet ze af en spoel grondig. Breng ze aan de kook in ruim water en laat gedurende 1 uur garen.
Giet ze af en vang het kookvocht op.
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Pureer de uienmet de kikkererwten en 5 eetlepels van het opgevangen kookvocht.
Voeg de knoflook, peterselie, citroensap, kruiden en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar.
Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en druk deze lichtjes plat met de handpalm.
Wrijf een koekenpan in met een weinig olijfolie en bak hierin de falafel langs beide kanten mooi bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er
Harissa
of
Groene Looksaus
bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Warme hapjes
Land van herkomst
Arabisch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch