Falafel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
  • 2 eieren
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel koriander
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water, giet ze af en spoel grondig. Breng ze aan de kook in ruim water en laat gedurende 1 uur garen.
  • Giet ze af en vang het kookvocht op.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  • Pureer de uienmet de kikkererwten en 5 eetlepels van het opgevangen kookvocht.
  • Voeg de knoflook, peterselie, citroensap, kruiden en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar.
  • Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en druk deze lichtjes plat met de handpalm.
  • Wrijf een koekenpan in met een weinig olijfolie en bak hierin de falafel langs beide kanten mooi bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er Harissa of Groene Looksaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Land van herkomst Arabisch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch