Fèves à l'Anglaise

tuinbonen op z'n Engels
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg tuinbonen
  • 1 bouquet garni
  • kervel
  • 50 g boter
  • zout
  • peper
  • 1 takje peterselie

Instructies

  • Dop de tuinbonen.
  • Haal de harde schillen weg.
  • Breng in een pan 1 l water aan de kook en blancheer hierin de tuinbonen 5 minuten.
  • Giet ze af.
  • Breng opnieuw een l water aan de kook en geef hier wat zout bij.
  • Doe er de tuinbonen in en voeg er het bouquet garni bij.
  • Laat de tuinbonen ongeveer 45 minuten koken.
  • Als ze klein zijn en goed van kwaliteit kan het korter.
  • Was en hak de peterselie.
  • Was en hak de kervel.
  • Giet de tuinbonen af, verwijder het bouquet garni en doe de bonen in een voorverwarmde schaal.
  • Meng de boter met de peterselie en geef deze boter bij de bonen.
  • Strooi er peper over, meng goed, geef er de kervel over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch