Filet d'agenau à la Parmentier

lamsfilet Parmentier
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lamsfilet
  • 100 g boter
  • 2 grote aardappels
  • peterselie
  • bouillon

Instructies

  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Schil de aardappels, snij ze in brunoise van 2 bij 2 cm en was ze.
  • Droog ze goed af en geef er wat zout over.
  • Verhit de boter in een grote ovenvaste schaal en sauteer de filet aan alle kanten snel bruin.
  • Omring hem dan met de aardappels.
  • Schuif de schaal in een oven van 200 C en laat ze daar 50 minuten.
  • Roer de aardappels af en toe om en arroseer het vlees vaak met de boter.
  • Leg dan het vlees op een voorverwarmde schaal en omring het met de aardappels.
  • Geef wat bouillon bij het braadvocht en deglaseer goed.
  • Geef deze jus over het vlees en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk