Filet de porc à l'Allemande

varkensfilet op z'n Duits
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g varkensfilet
  • 1 kg aardappels
  • 2 dl melk
  • 150 g boter
  • dl slagroom
  • 1 borrelglas cognac
  • 1 eetlepel kummel
  • komijnzaadjes
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels, snij ze in vieren en zet ze met wat water en zout op het vuur.
  • Breng ze aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Snij ondertussen de varkensfilet in blokjes van 1 bij 1 bij 1 cm.
  • Breng de melk aan de kook en houd ze warm.
  • Als de aardappels gaar zijn, gieten we ze af en maken er puree van.
  • Voeg hier 75 g boter bij, wat nootmuskaat en peper.
  • Roer de zaak goed door met de garde en voeg de melk toe.
  • Klop goed zodat er een luchtige puree ontstaat.
  • Houd deze warm in een bain marie.
  • Smelt de rest van de boter en als ze heet is sauteer dan de blokjes varkensvlees snel aan alle kanten bruin, gedurende 5 minuten.
  • Flambeer dan met de cognac en kummel, voeg er de room bij en een lepeltje kummelzaadjes en laat nog 5 minuten koken, zodat de room wat bindt.
  • Doe de puree in een voorverwarmde schaal, laat in het midden een gat.
  • Geef hierin de blokjes varkensvlees en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Duitsland