Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels, snij ze in vieren en zet ze met wat water en zout op het vuur.
- Breng ze aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
- Snij ondertussen de varkensfilet in blokjes van 1 bij 1 bij 1 cm.
- Breng de melk aan de kook en houd ze warm.
- Als de aardappels gaar zijn, gieten we ze af en maken er puree van.
- Voeg hier 75 g boter bij, wat nootmuskaat en peper.
- Roer de zaak goed door met de garde en voeg de melk toe.
- Klop goed zodat er een luchtige puree ontstaat.
- Houd deze warm in een bain marie.
- Smelt de rest van de boter en als ze heet is sauteer dan de blokjes varkensvlees snel aan alle kanten bruin, gedurende 5 minuten.
- Flambeer dan met de cognac en kummel, voeg er de room bij en een lepeltje kummelzaadjes en laat nog 5 minuten koken, zodat de room wat bindt.
- Doe de puree in een voorverwarmde schaal, laat in het midden een gat.
- Geef hierin de blokjes varkensvlees en serveer.