Filet de porc à l'Ecossaise

varkensfilet op z'n Schots
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g varkensfilet
  • ½ wortel
  • 1 ui
  • 2 sinaasappels
  • ½ citroen
  • 1 dl bouillon
  • 50 g boter
  • zout
  • peper
  • 1 borrelglaasje whisky

Instructies

  • Schil de ui en hak ze fijn.
  • Snij de schoongemaakte wortel in brunoise.
  • Haal, b.v. met een sambaltrekker, het oranje van de schil van een sinaasappel, pers deze sinaasappel uit en snij de andere in schijven.
  • Doe wat water in een pannetje, breng het aan de kook en laat de sinaasappelschilletjes 3 minuten blancheren.
  • Spoel ze dan koud af, pers er het water uit en hak ze fijn.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Smelt de boter in een pan en als ze heet is, braad het vlees dan aan alle kanten bruin.
  • Wanneer dit gebeurd is flamberen we het vlees met de whisky.
  • Schenk het sinaasappelsap over het vlees, dan de bouilon, geef er de schilletjes bij, de wortel en de ui en sluit de pan.
  • Laat het op klein vuur onder af en toe omdraaien 75 minuten zachtjes garen.
  • Leg de laatste 10 minuten de sinaasappelschijven bij het vlees.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, omring het met sinaasappelschijven, reduceer de saus tot 1/3, passeer ze en schenk ze over het vlees.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Schotland