Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de ui en hak ze fijn.
- Snij de schoongemaakte wortel in brunoise.
- Haal, b.v. met een sambaltrekker, het oranje van de schil van een sinaasappel, pers deze sinaasappel uit en snij de andere in schijven.
- Doe wat water in een pannetje, breng het aan de kook en laat de sinaasappelschilletjes 3 minuten blancheren.
- Spoel ze dan koud af, pers er het water uit en hak ze fijn.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt de boter in een pan en als ze heet is, braad het vlees dan aan alle kanten bruin.
- Wanneer dit gebeurd is flamberen we het vlees met de whisky.
- Schenk het sinaasappelsap over het vlees, dan de bouilon, geef er de schilletjes bij, de wortel en de ui en sluit de pan.
- Laat het op klein vuur onder af en toe omdraaien 75 minuten zachtjes garen.
- Leg de laatste 10 minuten de sinaasappelschijven bij het vlees.
- Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, omring het met sinaasappelschijven, reduceer de saus tot 1/3, passeer ze en schenk ze over het vlees.
- Serveer meteen.