Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Begin 3 dagen van te voren met het maken van de marinade.
- Schil hiervoor uien, sjalot, knoflook en wortel.
- Piqueer een ui met de kruidnagels.
- Snij de tweede ui, de sjalotjes en de wortel in schijfjes.
- Snij de knoflook in twee of drie stukjes.
- Doe in een pan die passend is bij het vlees, ½ l water, de wijn, de azijn, olie, wat zout, de knoflook, de peperkorrels, een takje peterselie, tijm, dragon en het blaadje laurier.
- Breng dit alles aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken.
- Laat het afkoelen tot de volgende morgen.
- Leg dan het vlees in de koude marinade.
- Het moet helemaal onder liggen.
- Laat het hier 48 uur in liggen en draai het enkele keren per dag om.
- Op de dag van de maaltijd halen we het vlees uit de marinade.
- Passeren deze en bewaren het vocht en de groenten apart.
- Zorg dat de oven op 200 C. staat.
- Leg 50 g boter in een grote ovenvaste schaal en laat die in tien minuten in de oven heet worden.
- Leg dan het vlees in de schaal en laat dit 1 uur braden.
- Zet dan de oven op 170 C.
- Sprenkel 4 eetlepels van de marinade over het vlees, voeg de groenten van de marinade erbij en laat nog 20 minuten in de oven.
- Leg het vlees in een voorverwarmde schaal, passeer de saus door een zeef en houd ze warm.
- Smelt 30 g boter in een pan, geef er de bloem bij en maak een blonde roux.
- Verdun deze roux met de saus.
- Roer goed zodat er een gladde saus ontstaat.
- Wanneer deze te dik is voegen we vocht van de marinade bij.
- We voegen er ten slotte de zure room bij, roeren deze er goed door en geven de saus in een sauskom.