Filet mignon de porc à la Granadienne

varkenshaasje uit Granada
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • ½ rode paprika
  • 75 g zilveruitjes
  • 150 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g bloem
  • 75 g boter
  • dl bouillon
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • dl slagroom

Instructies

  • Was de paprika, haal er de pitjes en de zaadlijsten uit en snij ze in juliënne.
  • Smelt de helft van de boter en sauteer de paprika zachtjes tot ze kleurt.
  • Voeg er de zilveruitjes bij.
  • Maak de champignons schoon en ciseleer ze, voeg deze ook erbij.
  • Na nog 5 minuten sudderen scheppen we de groenten uit de pan en houden ze warm.
  • In een andere pan smelten we de rest van de boter.
  • Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout, wrijf ze in met knoflook en sauteer ze snel aan alle kanten bruin, waarna het vuur klein wordt gezet en de haasjes nog 10 minuten sauteren.
  • Haal ze dan uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de bloem toe aan de braadboter en wat paprikapoeder.
  • Laat dit even garen.
  • Voeg dan de bouillon toe, zodat er een niet te dikke saus ontstaat.
  • Breng deze op smaak met zout en peper.
  • Leg er de groenten en de varkenshaasjes in en laat deze, met het deksel op de pan, 10
  • minuten smoren.
  • Voeg dan de slagroom toe.
  • Snij de haasjes in plakken, leg ze op een voorverwarmde dienschaal en geef er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Spanje