Fillobladerdeeg kaasbakje
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
- Oven voorverwarmen op' 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat-bekleden met bakpapier.
- Soufflébakjes omgekeerd op bakplaat zetten.
- In steelpan 50 g boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
- Op aanrecht 4 vellen fillobladerdeeg uitspreiden.
- Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.
- Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflébakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.
- Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter. 25 g
- Geraspte kaas erover strooien, zó dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.
- In oven deegbakjes in ca. 15 minuten bruin en knapperig bakken.
- Deegbakjes van soufflébakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten. 25 g Kaas erin strooien.
- In oven deegbakjes nog ca. 5 minuten bakken.
- Deegbakjes uit oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.
- Tot gebruik in grote, goed afsluitbare trommel bewaren.
BEREIDEN:
- Ham in dunne reepjes snijden.
- Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
- In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.
- Rest van kaas erdoor roeren. In (koeken)pan rest van boter smelten.
- Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.
- Deegbakjes op vier borden zetten.
- Roerei erin scheppen.
- Hamreepjes en bieslook erover strooien.
- Direct serveren.