Firinda Mezit

Schelvisschotel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kleine schelvisfilets samen ± 1 kg
  • 8 rijst
  • 4 ei
  • 5 eetlepel(s) boter
  • gedroogd broodkruim
  • 3-4 takjes peterselie
  • zout
  • peper
  • citroen

Instructies

  • Bestrooi de visfilets met een vleug zout en peper en leg er 4 op de bodem van een ingevette vuurvaste schotel.
  • Snipper de eieren en de peterselie en vermeng dit met de gare rijst.
  • Verdeel het mengsel over de filets en schik er de resterende stukken vis over.
  • Bestrooi die met een laag broodkruim, leg hier en daar eenklontje boter, sprenkel er wat water over en laat de vis ± 25 minuten bakken in een op 175°C voorverwarmde oven tot alles gaar en warm onder een krokante korst zit.
  • Geef er parten citroen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Turkije