Flamiche

kaastaart uit Dinant
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 8 eieren
  • 150 gr boter
  • 1 dl melk
  • 150 gr witte kaas
  • zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daar 4 eieren in, samen met 50 gr boter en wat zout.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl het deeg met de vingers wordt gekneed.
  • Laat het deeg een uur staan en kneed het dan nogmaals goed.
  • Rol het deeg met een deegroller tot een dikte van ± ½ cm uit.
  • Beboter een taartblik.
  • Meng de kaas, de rest van de boter en 4 eieren door elkaar en roer goed met een houten lepel tot u een gladde massa heeft.
  • Doe het deeg in de vorm en leg het kaasmengsel erop.
  • Laat de taart in een matigwarme oven in 35-40
  • minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de flamiche zowel warm als koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst België