Flammkuchen kwartet

Flammkuchen Variatie Quartet

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Flammkuchen met Druiven & Noten:

  • 350 g druiven ontpit en gehalveerd
  • Walnoten gehalveerd
  • Honing

Flammkuchen met Pompoen & Mozzarella:

  • 200 g Hokkaidopompoen in kleine blokjes gesneden
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 1 mozzarella
  • ½ lente-ui

Flammkuchen met Pesto & Ham:

  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels hazelnoten grof gehakt
  • 2 eetlepels pesto naar keuze gemengd met de crème fraîche
  • Parmezaan

Flammkuchen met Tomaat & Olijven:

  • 30 olijven
  • 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • Oregano
  • Rucola ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het flammkuchendeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in vier gelijke rechthoeken.
  • Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Bestrijk het deeg met crème fraîche tot aan de rand.

Beleg elk stuk deeg met de ingrediënten voor de verschillende flammkuchenvarianten volgens de onderstaande instructies:

  • Voor de Flammkuchen met Druiven & Noten: Beleg met druiven en walnoten, en besprenkel met honing.
  • Voor de Flammkuchen met Pompoen & Mozzarella: Beleg met pompoenblokjes, gedroogde ham, mozzarella en lente-ui.
  • Voor de Flammkuchen met Pesto & Ham: Beleg met gedroogde ham, tomatenblokjes, hazelnoten, pesto-crème fraîche mengsel en Parmezaan.
  • Voor de Flammkuchen met Tomaat & Olijven: Beleg met olijven, tomatenblokjes en oregano.
  • Breng de flammkuchen op smaak met peper en zout (behalve voor de druivenvariant).
  • Bak de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
  • Garneer de flammkuchen met rucola voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de flammkuchen naar eigen voorkeur beleggen met pikante groenten of seizoensfruit. Experimenteer met verschillende sauzen zoals tomatensaus, pesto of verse kaas voor variatie in de basis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch