Foen Joe

gemarineerde en roergebakken zeevis
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram tarbot gefileerd
  • kabeljauw

Voor de marinade:

  • 6 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel gemberwortel
  • ½ theelepel vijfkruidenpoeder
  • ½ theelepel zout

Verder nog:

  • 2 theelepel kruidenazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels olie

Instructies

  • Spoel de vis af onder stromend koud water.
  • Maak de vis droog met keukenpapier en snij hem in duimdikke lange repen van 5 cm.
  • Maak de marinade door de aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Laat hierin de repen vis tenminste een uur marineren.
  • Verhit dan de olie in een wadjan en braad de vis gaar.
  • Voeg onder het bakken de suiker en azijn toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië