Foen Joe
gemarineerde en roergebakken zeevis
Equipment
Ingrediënten
- 800 gram tarbot gefileerd
- kabeljauw
Voor de marinade:
- 6 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel gemberwortel
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
- ½ theelepel zout
Verder nog:
- 2 theelepel kruidenazijn
- 3 eetlepels suiker
- 5 eetlepels olie
Instructies
- Spoel de vis af onder stromend koud water.
- Maak de vis droog met keukenpapier en snij hem in duimdikke lange repen van 5 cm.
- Maak de marinade door de aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.
- Laat hierin de repen vis tenminste een uur marineren.
- Verhit dan de olie in een wadjan en braad de vis gaar.
- Voeg onder het bakken de suiker en azijn toe.