Foie de veau à la Chinoise

kalfslever op z'n Chinees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g kalfslever
  • 100 g reuzel
  • 2 lamsniertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • ½ dl sojasaus
  • gemberpoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat de niertjes in koud water enkele uren uitwateren.
  • Snij de lever in kleine brunoise.
  • Haal het vlies van de nieren en snij ze in brunoise.
  • Schil de komkommer, snij ze in de lengte doormidden en haal er het zaad uit.
  • Snij ze in brunoise, strooi er zout over en laat ze 10 minuten uitwateren.
  • Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine brunoise.
  • Schil de knoflook en de sjalotjes.
  • Hak ze samen fijn.
  • Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin sjalot, knoflook, paprika, de brunoise lever en nieren.
  • Laat gedurende 5 minuten bruin sauteren.
  • Spoel ondertussen de komkommer af en droog ze.
  • Voeg de komkommer bij de rest, geef er 4 eetlepels sojasaus bij,wat gemberpoeder en
  • cayennepeper.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Kook het nog 10 minuten, schep het op een voorverwarmde dienschaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst China