Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de veau à la Chinoise
kalfslever op z'n Chinees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
kalfslever
▢
100
g
reuzel
▢
2
lamsniertjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
komkommer
▢
1
rode paprika
▢
2
sjalotjes
▢
½
dl
sojasaus
▢
gemberpoeder
▢
cayennepeper
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat de niertjes in koud water enkele uren uitwateren.
Snij de lever in kleine brunoise.
Haal het vlies van de nieren en snij ze in brunoise.
Schil de komkommer, snij ze in de lengte doormidden en haal er het zaad uit.
Snij ze in brunoise, strooi er zout over en laat ze 10 minuten uitwateren.
Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine brunoise.
Schil de knoflook en de sjalotjes.
Hak ze samen fijn.
Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin sjalot, knoflook, paprika, de brunoise lever en nieren.
Laat gedurende 5 minuten bruin sauteren.
Spoel ondertussen de komkommer af en droog ze.
Voeg de komkommer bij de rest, geef er 4 eetlepels sojasaus bij,wat gemberpoeder en
cayennepeper.
Strooi er zout en peper over.
Kook het nog 10 minuten, schep het op een voorverwarmde dienschaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
China