Foie de veau à l'orange

kalfslever met sinaasappel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 30 g boter
  • 80 g bloem
  • mosterd
  • 1 dl bouillon
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de lever met zout en peper.
  • Bestrijk ze met mosterd en strooi er bloem over.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Smelt 30 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken lever 5 minuten aan elke kant.
  • Leg de lever op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Deglaseer de braadboter met de bouillon, geef er dan het sinaasappelsap bij en reduceer het tot eenderde.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk ze over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk